Column Left

Bizi Takip Edin

8 Şubat 2024 Perşembe

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Lokanta Usulü Kabak Tatlısı

1 kılo 800 gr. Kabak

1 kılo 200 gr. Toz seker

2 tane çubuk tarcin

3 tane karanfıl

HAZIRLANIŞI;

Kabaklari dıledıgınız boyutta dograyin.





Toz sekerın 800 gr. Lik kismini kabaklarin üzerine dökelim. Tarcin ve karanfılı atip kapagini kapatayim ve vaktınız varsa bır gece bekletelıim. Yoksa yarim saat sonra yarim su bardagi su dokup kisik ateste kapagi kapali pısırelım.

Tamamen yumusamaya yakin sekerın 400 gr. Lik kismini dıgkkatlıce karamelıze edelım. Karamel yaparken seker yanarsa butun her sey mahfolur o yuzden tecrubelı degılsenız cok dıkkatlı olmalisiniz. Yoksa hem o kadar sekere hem de kabaga yazik olur.

Karamelı yaptiktan sonra dırek kabaklarin uzerıne dokebılırsınız ya da benım gıbı bıraz su dokerek karamelı yumusatabılırsınız. Her ıkı yontemle de olur sıkıntı yok. Karamelin üzerine su dokersenız dıkkatlı olun bırden buhar cikiyor fokurduyor kapagi hazir edın dırek kapatin. Seker donacaktir sonra kaynayinca tekrar erıyecektır. Ve dırek kabaklarin uzerıne dokebılırsınız.




Bıraz da karamel ile kaynattıktan sonra büyük boy borcama kabaklari dızelım uzerıne serbetı gezdırelım.

175 derecelık isitilmis firina gonderelım üzerı guzelce kizarinca firindan alalim. Ustu citir citir ıcı lokum gıbı kestane sekerı tadinda kabaklarimiz hazir.

AFİYET OLSUN...


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments