Column Left

Bizi Takip Edin

15 Şubat 2024 Perşembe

Minik Pideler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Minik Pideler

Hamuru icin 1 su bardagi süt,2 subardagi su, yarim çaybardagi siviyag,1 paket yaş ya da kuru maya,1 yemek kasigi tuz,1 yemek kasigi şeker,1 kg kadar un.

ilk önce sivi malzemeleri karistirıp yavas yavaş ununu ilave ederek yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz (elinizden kolay ayrilmasi için siviyaga elinizi batirin öyle toparlayın) Mayalanmasi icin 1 saat dinlendiriyoruz. Bu arada içini hazirlıyoruz:





Kıymalı iç:

yarim kg kıyma. 2 tane büyük soğan, 2 tane domates , 3 tane sivribiber, 2 tane kırmızı biber,(birer yemek kasigi domates ve biber salçası, ben katmadım), yarim çay bardagi siviyag, tuz , karabiber, pulbiber. Soğan, biber ve domatesleri rondodan çekip kıymaya ekliyoruz. Tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırıyoruz.

Yapılışı:





Mayalanan hamurdan 10-15 tane beze yapıp yağlanmış tezgaha koyup 5 dakika dinlendiriyoruz. Elimizle ve oklavayla açıp iç harcını koyup etrafını biraz katlayarak pide şekli verip üzerine bir yumurta sarısı bir kaşık yoğurdu cirpip sürüyoruz .Isıtılmış firinda 220 derecede pişiriyoruz .Afiyet olsun..

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments