Column Left

Bizi Takip Edin

21 Ocak 2024 Pazar

Ağda ve Tıraş Sonrası Batma ve Sivilce

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Ağda ve Tıraş Sonrası Batma ve Sivilce

Bir çok bayanın ortak sorunu herhalde istenmeyen tüyler. Bu tüylerden kurtulmak isteyen bayanlar genel olarak tüyleri ya ağda ile yada traş bıçağı ile almaktadır, ama bayanların kafalarına takılan soruların en başında ” ağda ve tıraş kıl dönmesine ve sivilceye sebep olur mu ” sorusu olur. Kıl dönmesi genel olarak her bayanın ağda ve traştan sonra olmaması için büyük çaba sarf ettiği konuların başında gelmektedir. Aslında kıl dönmesine sebep olan etkenleri ortadan kaldırmak için yapılması gerekenleri bilmeniz sizlere sizlere ağda öncesi gerçekten çok yardımcı olacaktır.



Kıl Dönmesi Neden Olur?

Kıl dönmesi genel olarak herkesin başına gelebilecek bir cilt hastalığıdır. Eğer kıl çok sert ve cildiniz çok yumuşak bir yapıya sahipse kıl derinizi delerek içeriye doğru uzamasına devam eder. Bu durum karşısında tepki veren deri içeriye doğru uzamakta olan kılın etrafına iltihap yollayarak kendisini savunmaya alır, işte bu duruma kıl dönmesi denir. Bazı durumlarda kıl dönmesinde açı hissedilmezken, bazzı durumlarda ise batma ve yanma hissi ciddi şekilde görülebilir.


Özelikle bayanların en çok sorduğu soru ise “Ağda ve traş kıl dönmesine sebep olur mu? ” bu sorunun cevapı evet yapar hatta ağda ve tıraştan sonra batma ve sivilce probleminide beraberinde olur, buda çok büyük rahatsızlık verebilir. Bunun sebebi ise ağda ve tıraştan sonra doku tahriş olmaya başlar ve reaksiyonlar oluşmaya başlar. Özellikle kılların çıkış yönünden değilde ters şekilde yapılan ağda ve tıraş kıl dönmesinine en büyük sebeplerinden biridir. Ters yönde yapılan ağda ve tıraş kıla eğilimi veren yapıyı bozmaktadır kıl tekrardan o eğilimi almaya çalışmaktadır fakat bazı durumlarda deri farklı yönde olduğu için gözeneklere girerek tıkanma oluşmasına sebep olabilir. Bu durumda kıl dönmesi başlamıştır ve kıl gözenek içinde uzamasına devam etmektedir.



Genital Bölgede Kıl Dönmesi Sebepleri 

Bayanların çok dikkat ettiği ve genital bölgede kıl dönmesi, sivilcelenme, batık, yanma ve kaşıntının oluşmasına sebep olan en büyük etken kullanılan temizlik yönteminin değiştirilmesi ve farklı yöntemlerin denemesidir eğer ağda ile temizlik yapıyorsanız traş bıçağına geçerseniz kaşıntı ve yanma hissedersiniz yada epilasyondan jilete geçtiğinizdede yanma ve kaşıntı oluşabilir. Aslında en iyi yöntem ağdadır ağda ile ölü derilerde alındığı için gözenekler açılır ve kıl doğru şekilde çıkışına devam eder.


Kıl Dönmesinin Nedenleri ve Önlenmesi

Ağda ve Tıraş öncesinde krem kullanarak cildinizi yumuşatın ve iyice temizlik yapın.

Bilinmeyen marka ağda ve tıraş bıçakları almayın

Tıraş olurken kılların çıkış yönüne doğru tıraşlama yapmaya özen gösteriniz.

Başkalarının kullanığı ağda malzemelerini ve Tıraş bıçaklarını kesinlikle kullanmayınız.

Eğer kıl dönmesi var ise sakın ağda yada tıraş bıçağı kullanmayın bu durumda tüy dökücü kullanmanız daha sağlıklı olacaktır.



Genital bölgede kıl dönmesi, sivilcelenme ve yanma çok oluyorsa bu durumda kesin çözüm olarak lazer tedavisi görmenizi tavsiye ederim. Lazer epilasyon kıl dönmesi tedavisinde bire bir faydalıdır.

Ağda öncesi kılların alınacağı bölgeye güzelce masaj yapın bu durumda cilde yapışan kıllar dikeleceğinden iyi sonuç almanızı sağlayacaktır.

Ağda veya tıraş bıçağı ile kıllarınızı alacaksanız bu işlemi tek seferde yapmaya çalışınız ikince defa yapmanız tahrişi arttırdığı gibi yanma ve sivilcelenme oranını yükseltecektir ve ortalama 2-3 gün yanma ve batma hissedebilirsiniz.

Bazı insanlarda kıl dönmesi genetiktir kılların yönlerinin farklı olması tekrarlayan kıl dönmesine sebep olabilir. Bu sorundan kurtulmanın tek yolu ise lazer epilasyondur diğer yöntemler bazı durumlarda kalıcı çözüm üretmeyebilir.


Kıl Dönmesi Tedavisi

Kıl dönmesi tedavisi eğer ilerlemiş bir noktaya gelmemişse çeşitli ilaçlar yada doğal yöntemlerle giderilebilir. Fakat uzun süreli kıl dönmeleri özelikle kuyruk sokumu, genital bölgedeki kıl dönmeleri sadece tıbbi yöntemlerle giderilir. Kıl dönmesinde erkenden fark edip müdahale etmeniz çok önemlidir eğer vücudunuzda kıl dönmesinden şüphelendiğiniz bir durum varsa mutlaka bir doktora görünmenizi tavsiye ederim.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments