Column Left

Bizi Takip Edin

14 Aralık 2021 Salı

Sütlü Ekmek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

SÜTLÜ EKMEK

MALZEMELER
Yarım su bardağı su
1 adet yumurta akı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı ılık süt
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
Aldığı kadar un







ÜZERİ İÇİN
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Susam
Çörekotu

YAPILIŞI

Uygun bir kap içerisine su, yumurta akı, zeytinyağı, ılık süt, maya, tuz ve şekeri alarak malzemelerimizi çırpıcı ile güzelce karıştıralım. Unu da kontrollü bir şekilde ekleyelim ve hamuru yoğurmaya başlayalım. Hafif ele yapışan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurun üzerini hava almayacak şekilde streç film ile kapatalım ve temiz bir bezle de örterek 30 dakika
kadar mayalanmaya bırakalım.
Mayası gelen ve güzelce kabaran hamurumuzu unladığımız tezgaha alalım, birazcık daha yoğurarak beze haline getirelim. Tepsimize pişirme kağıdımızdan yerleştirelim ve hamurumuzu alalım.  Üzeri için bir kase içerisinde yumurta sarısını güzelce çırpalım, üzerine zeytinyağını da ilave edip karıştıralım. Çırptığımız yumurtamızdan elimizle alalım ve hamurumuzun üzerine bastırarak tepsi boyutunda genişletelim. Hamurumuzun kenarından 2-3 cm olacak şekilde parmaklarımızla bastıralım ve pide şeklini verelim. Orta kısmını bıçak yardımı ile 8 eşit parçaya bölerek, kestiğimiz kısımlara da yine parmaklarımızla bastıralım.
Pidemizin üzerine ve kenar kısımlarına susam ve çörek otu serpelim. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 25 ,30 dakika pişmeye bırakalım. Kahvaltı pidemiz servise hazır. Afiyet olsun!
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments