Column Left

Bizi Takip Edin

10 Şubat 2024 Cumartesi

Çikolatalı Rulo Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Çikolatalı Rulo Pasta

KEKİ İÇİN;

5 adet yumurtanın sarı ve beyazlarını ayıralım.

Beyazları 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker ve 1 çimdik tuz ile köpürtelim yaklaşık 8 dakika boyunca çırpalım.

Sarıları ise 5 yemek kaşığı sıcak su ile çırpalım. Suyu yavaş yavaş ekleyelim. 1 yemek kaşığı toz şekeri de ekleyip iyice çırpalım.

Toplam 1 su bardağına un koyalım 1 tatlı kaşığı kakao ile bardağı tamamlayalım. Yani toplamda kakao ve un 1 su bardağı. 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu hepsini sarıların üzerine eleyip mikser ile kısa süreli çırpalım.

Aklar ve sarılar hazır. Sarıların içine biraz aklardan ekleyip bir tur karıştıralım ve direkt akların üzerine bu incelmiş karışımı dökelim. Dikkatlice söndürmeden spatula ile karıştıralım.




25*35 ebatlarındaki kalıba karışımı dökelim. 160 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim. 10 dakikada pişti. Kürdan testi yapıp fırından alalım. Üzerine nemli bez örtüp soğutalım.

KREMASI İÇİN;

1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta, 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker, 1 tatlı kaşığı kakao, 2,5 su bardağı süt hepsini karıştırıp topak kalmayınca ocak üzerinde devamlı karıştırarak kıvam aldıralım. Bayağı sert olacaktır normal. Ocaktan alıp 1 paket vanilin ve 60 gr. Bitter çikolatayı ekleyip karıştıralım. Üzerini streçleyip soğutalım.

Soğuyan kremayı mikserle iyice çırpalım. İçine 100 ml soğuk süt kremasını ekleyip biraz çırpalım.




Kekin üzerine direkt kremayı dökelim dar yerinden başlayıp yağlı kağıt yardımıyla rulo yapalım. Buzdolabına kaldırıp dinlendirelim.

Dilimleyip ganaj döktüm bir de kremadan kalmıştı onunla süsledim hepsi bu🤗 şimdiden elinize sağlık❤️ ganajı 100 ml süt kremasını ısıtıp 80 gr. Çikolata ekleyip yaptım.

AFİYET OLSUN…

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments