Column Left

Bizi Takip Edin

21 Ocak 2024 Pazar

Kuru Ciltler İçin Evde Doğal Tonik

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Kuru Ciltler İçin Evde Doğal Tonik

Kuru Ciltler İçin Evde Doğal Tonik Cilt bakımına dikkat eden bayanlar cilt yapılarına ve cilt tiplerine göre bakım yaparak, daha güzel bir ten’e sahip olmaktadırlar. Diğer cilt tiplerine nazaran daha hassas olan bakımının mutlaka aksatılmaması gereken cilt tipi olan kuru ciltlere evde doğal yöntemlerle cilt bakımı nasıl yapılır sizlere anlatmaya çalışacağım.



Kuru Cilt Bakımı Nasıl Yapılır

Kuru Cilt yapısına sahip olan kişilerin ortak sorunu kırışıklık, deride dökülme ve erken yaşlanma belirtileridir, ciltleri kuru olduğundan her türlü hava koşulundanda etkilenir. Kışın ruzgardan kuru olan ciltleri dahada etkilenirken yazında güneş ciltlerine zarar verir, zaten kuru olan nemli olmayan cilt güneş ışınlarından daha etkilenerek kurak bir çöl gibi olur.



Kuru cilt yapısına sahip kişilerin evde yapabileceği tonik temizliği ve cilt nemlendiriciler ile etki sonuç almaları kaçınılmazdıır. Sizlere bu yazımızda evde doğal cilt toniği nasıl yapılır anlatmaya çalışacağım. Cilt kuruluğunun önüne geçmek için etkili bir yöntemde tonik ile temizlik yaparak gözeneklerin devamlı açık olması sağlanmalıdır.


Kuru Ciltler İçin Doğal Tonik Tarifleri

Kuru Cilt İçin Doğal Tonik


Malzemeler


2 yemek kaşığı ebegümece

2 yemek kaşığı aynısefa çiçeği

Yarın fincan süt

2 Yemek kaşığı Lavanta

Hazırlanışı


Yarın finan sütü kaynatıyoruz ve yukarıda saydığım bütün bitkileri sütün içerisine ekleyip karışımın ağzını iyi kapatıyoruz. Hazırladığımız karışımı normal oda sıcaklığında soğumuasını bekliyoruz. Soğuma işleminden sonra tülbent yardımı ile süzüyoruz,artık toniğimiz hazır. Günde 2 kere cildimizi temizlemek için kullanabiliriz. Arta kalan karrışımı buzdolabında saklamanız gerekiyor.


Kuru Cilde Ballı Tonik Tarifi

Malzemeler


İki çay kaşığı Bal

İki adet orta boy salatalık

Hazırlanışı



2 adet salatalığın kabuklarını soyup mikserken geçiriyoruz. Püre haline gelen salatalığın suyunu süzüyoruz, elde ettiğimiz salatalık suyuna bal katıp karıştırıyoruz. Sabah, akşam düzenli şekilde elde ettiğimiz bu toniği cildimize uyguluyoruz.


Kuru Ciltler İçin Itır Yağı Tonik Tarifi

Malzemeler


5 damla ıtır yağı

200 ml gün suyu

Hazırlanışı


Itır yağını ve gün suyunu bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz toniği sabah ve akşam yatmadan önce cildimize uygulayarak cilt temizliğini yapıyoruz. Gözenekleri açan ve cildi rahatlatan bu toniği hergün uygulayabilirsiniz.


Kuru Ciltler İçin Kayısı Yağlı Tonik Tarifi

Malzemeler


1 Yemek kaşığı kadar Çiçek Balı

5 damla kayısı yağı

250 ml gül suyu

Hazırlanışı


Yukarıda saydığım malzemeleri tam belirtilen ölçüde bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz karışımı sabah ve akşam olmak üzerine 2 defa cildimize uygulayarak cilt temizliğini yapıyoruz. Bu tonik hem cilt temizliğini yaparken ayrıca cildin nem oranınıda dengelemektedir.


Kuru Ciltler İçin Ozon Yağı Toniği Tarifi

Malzemeler


50 ml Ihlamur Çayı

200 ml gül suyu

2 damla ozon yağı

Hazırlanışı


Malzemeleri bir kaba koyup iyice karıştırıyoruz. Elde ettiğimiz doğal toniği cillt temizliği yapmak için sabah akşam günde 2 defa uygulayabilirsiniz. Gözenekleri açan bu toniği hergün kullanabilirsiniz.


Kuru Ciltler İçin Gliserinli Tonik Tarifi

Malzemeler


Yarın Çay bardağı maden suyu

1 Çay kaşığı zeytin yağı

1 Tatlı kaşıığı gliserin

1 Çay kaşığı susam yağı

1 Çay kaşığı elma sirkesi

Hazırlanışı


Yarım çay bardağı maden suyunun içerisine sırası ile bütün malzemeleri ekliyoruz. Bu malzemeleri karıştırdıktan sonra toniğimizi elde etmiş oluyoruz. Bu tonik ile günlük cilt temizliğini yapabilirsiniz. Her cit temizliğinde bu toniği rahatlıkla kullanabilirsiz.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments