Column Left

Bizi Takip Edin

24 Ocak 2024 Çarşamba

Cilt Lekeleri İçin Maske Tarifleri

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Cilt Lekeleri İçin Maske Tarifleri

Cilt Lekeleri İçin Maske Tarifleri İnsan cildi doğuştan gelen lekeler haricinde kendiliğinden lekelenmiyor. Güneşte koruyucu krem kullanmadan dolaşmak, sivilceleri sıkmak ve yahut yaşlılık etkileri ciltte iz bırakıp leke yapan temel sebeplerdir. Güneşe maruz kalınan ortamlara çıkmadan önce koruyucu krem kullanımı, sivilcelere gereken temizlik ve özenin gösterilmesi lekeleri büyük çoğunlukta azaltacaktır. Bu duruma ek olarak dengeli ve düzenli beslenmekte ilerleyen yaşlarda meydana gelecek cilt lekelerini önlemek size büyük ölçüde yardımcı olacaktır.



Cilt Lekeleri Nasıl Geçer?

Sonuç her ne olursa olsun bir şekilde cildimizde leke oluşumuna engel olamıyoruz. Ve bu durumdan şikayetçi olup alternatif bir yol arıyoruz. Bu lekelerden kurtulmanın ya da cildimizdeki rahatsız edici görüntüsünü hafifletmenin iki yolu var. Birincisi uzmanlar tarafından pek tavsiye edilmeyen kozmetik kapatıcı kremlerdir. İkincisi ise evde kendi imkânlarımızla hazırlayabileceğiniz lekeleri önleyici maskeler. Kozmetik ürünlerin hemen hemen tümünün içerisinde bulunan kimyasal maddeler göz önüne alınırsa cildiniz için bu pekte sağlıklı bir yol değil. Hem de uzun süreli kullanımlar için. Bu sebeple ben kozmetik ürünleri günlük kullanımda cildime uygulamaktan kaçınıyorum. İkinci seçenek evinizde alternatif olarak hazırlayabileceğiniz lekeleri önleyici maskeler. Bu seçenek hem hesaplı, hem pratik hem de cildinizi dinlendirmeye yardımcı bir çözüm olarak kullanılabilir. Bu maskelerin temel özellikleri meyvelerin içerisinde yer alan asitlerin peeling etkisi yaparak lekelerin görünümünü pasifleştirmek tir.



Güneşten korunup bu maskeleri düzenli bir şekilde yaparsanız bir kaç hafta içerisinde lekelerin azaldığını fark edeceksiniz. Yalnız bu konuda istikrarlı olmak gerekiyor. Bir kere yaparak sonuca varamazsınız. Düzenli bir kullanımdan sonra fayda alacaksınız.


Cilt lekeleri için bal ve limon maskesi

Lekeleri önleyici cilt maskeleri (daha çok ev yapımı maskelerde ) bala sık sık rastlamışsınızdır. Bunun temel nedeni balın en sağlam nemlendiricilerden olmasıdır. Cildi besleyerek görünümü yenileyen B vitaminleri bakımından oldukça bonkördür bal.


Bala limon eklenerek elde edilecek olan maskenin düzenli kullanımı sayesinde limonun asitli yapısı lekeleri güçsüz duruma düşürürken balın yenileyici yapısı lekelerin görünümünü gölgede bırakarak cildinizin güzel görünmesini sağlar. Ayrıca limonun asidinden kaynaklanacak olan kuruluğu besleyerek cildi nemlendiriyor. Ayrıca sivilce ağırlamaya müsait bir cilde sahipseniz size balın anti bakteriyel özelliğinin cildi temizlediğini ve sivilce oluşumunu engellediğini hatırlatmakta fayda görüyorum.


Evde yapması çocuk oyuncağı olan bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler;


2 çay kaşığı bal (Organik olması tercih edilir)

1 çay kaşığı limon.

Bahsi geçen bu iki malzemeyi karıştırıp lekelerin olduğu bölgelere ağırlık vererek yüzümüze yayıyoruz. Cilde işlemesi adına bir 20 dakika beklettikten sonra ılık su yardımıyla cildimizi maskeden arındırıyoruz. İsteğe bağlı olarak maskenin ardından cildinize nemlendirici sürebilirsiniz.



Maskenin hazırlanma aşamasında dikkat edilmesi gereken husus ölçüden şaşmamaktır. ‘Aman cildim bir an evvel beyazlasın’ diyerek ölçüden fazla limon suyu kullanılırsa içerisindeki asit cildi beyazlatma aşamasında yüzünüzde yer alan yağı alarak teninizde kuruluğa, kızarıklığı ve cildinizin tahriş olmasına neden olabilir.


Karpuz ve Pirinç maskesi

Yüzünüzde gösterime çıkan rahatsız edici lekelerden kurtulma çabaları sırasında hoş kokulu ve etkili bir çözüm arıyorsanız bu tarifi kaçırmamanızı tavsiye ederim.



Vakumlu bir kaba alabildiğine dolu iki yemek kaşığı karpuzu alarak suyu çıkana kadar kaşık yardımıyla ezin. Lekelerden kurtulmak adına kuşandığınız hırsınız ezme işini kolaylaştıracaktır. Çıkan suya bir yemek kaşığı pirinç ekleyerek karıştırın. Kabın kapağını kapatarak bir gece buzdolabına inzivaya çekilmesine yardımcı olun. Bu sırada sizde güzel bir uyku çekin. Uyku önemlidir. (Hiç birimiz gözaltı torbaları istemeyiz değil mi) Ertesi sabah karışımı mikserden geçirerek yüzünüze uygulayabileceğiniz kıvama getirin.


Maske kullanıma hazır hale geldiğinde cildinize uygulayarak 15 dakika bekletin. Daha sonra ılık su yardımıyla cildinizi yıkayıp ardından da nemlendirici kremle yüzünüzü şımartın. Karpuz peeling etkisiyle lekelerin görünümüne etki ederken pirinç yüzünüzü yatıştırır ve tıkalı gözenekleri açar.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments