Column Left

Bizi Takip Edin

14 Ocak 2020 Salı

Çıkarmadan Stor Perde Temizliği

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Çıkarmadan Stor Perde Temizliği
Artık evimizin vazgeçilmezleri arasında yer alan stor perde nasıl yıkanır üstelikte çıkarmadan? Tertemiz stor perdelere sahip olmak bu yöntem ile çok kolay.
Stor Perde Nasıl Yıkanır?
Evimizin dekorasyonunu tamamlayan en önemli parça perdelerdir. Yenilenen ve sürekli değişen perde modelleri ise son zamanlarda yerini zebra ve stor perdelere bıraktı.
Mutlaka hepimizin bir odasında bulunan stor perdelerin temizliği ise bizi çoğu kez düşündürüyor. Stor perde makineye atılır mı? Stor perde nasıl temizlenir? Çıkarmadan stor perdeleri temizleyebilir miyim? Sorularınıza cevap olacak yazımız perdeleri hijyene sizi ise mutluluğa kavuşturacak. 🙂



Stor Perde Temizliği
Evde Stor Perde Nasıl Temizlenir?
Evinizde stor perde nasıl yıkanır ya da temizlenir endişesi taşıyorsanız aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
Eğer evinizdeki çamaşır makinesinde yıkamayı düşünüyorsanız ne yazık ki stor perde makinede yıkanmaz.
Bunun için ya evinize özel perde temizleyicileri çağırabilirsiniz ya da kuru temizleme firmalarına perdenizi teslim edebilirsiniz.



Ancak bir başka yolda evde kendi stor perdenizi kendinizin temizleyebileceğidir. Bunun için yapmanız gerekenler perdeyi mekanizmasından çıkararak düz bir zemine serin,
Sonrasında elektrikli süpürge ile toz kalıntılarını alıp,
Daha sonra çok sert olmayan bir fırça yardımıyla deterjan ya da sirkei karbonat karışımı kullanarak güzelce yıkayın.
Bol su ile temizledikten sonra tekrar asarak kurumasını ve temizliğin tadını çıkarabilirsiniz.
birde stor perdeyi çıkarmadan temizlemek isteyen hanımlar için uygulayacağı adımları yazdık.
Stor Perde Çıkarmadan Nasıl Temizlenir?
Yukarıdaki stor perde yıkama işlemi perdelerinizi fazlasıyla temiz yapsa da bazı riskler barındırmaktadır. Çünkü stor perdeler kumaşı ve yapısı ile zedelendiğinde ve kırıştığında eski halini alması zor tiptedir.



Evde Stor Perde Nasıl Temizlenir
Bunun için ve temizliğinde kolaylaşması açısında stor perde çıkarmadan nasıl temizlenir sorunuza şu cevaplar çözüm olacaktır.
Öncelikle stor perdenizi açabildiğiniz en son kısma kadar açmalısınız.
Daha sonra elektrikli süpürgenize fırça başlığını takarak çok güçlü bir şekilde çalıştırmadan stor perdenin tozunu almalısınız.
Daha sonra yine sabunlu su ya da limonlu su eğer isterseniz sirke ve karbonat ile hazırlayacağınız doğal temizlik ürününü bir sprey şişesine boşaltarak perdenize püskürtmelisiniz.
Temiz ve nemli bir bez yardımıyla bu temizlik suyunu püskürttüğünüz kısımları arkasına destek vererek güzelce silmelisiniz.
Burada stor perde çıkarmadan nasıl temizleneceğini sizlere anlatırken bizimde temizlik yaparken asla unutmamız gereken bir durumu söylemeliyiz. Önce kendi güvenliğimizi almalı, sonra ürünün kullanma talimatlarına dikkat etmeliyiz. Eğer kullanmamamız gereken bir ürünü kullanırsak perdelerimiz temiz olacak diye verdiğimiz uğraş tamamen heba olabilir.



Bir diğer yöntem ise bir maşadan faydalanarak iki ucuna sünger ya da bir bez takıp perdeleri yatay bir şekilde temizlemek olacaktır. Bu fotoğraftaki yöntemi haftada bir kullanabilirsiniz.
Stor perdeler ile benzer özellik gösteren ancak çift görev üstlenip aynı zamanda da güneşlik görevi gören zebra stor perde temizliği içinde bir alt başlığa bakabilirsiniz.
Zebra Stor Perde Temizliği
Sert yapıyı kolay eğilip bükülmesini zorlaştırdığından çıkararak temizlemek daha sağlıklı bir yöntem olacaktır.
Mekanizmasından çıkarıp kırıştırmadan serdiğiniz düz bir zeminde önce elektrikli süpürge ile tozunu alıp daha sonra,

Sünger ile temizleyebilirsiniz. Kullanacağınız temizlik ürünü sabunlu su olursa çok daha etkili ve sağlıklı bir temizlik yapmış olursunuz.
Fazla kirlenen ince detaylı bölgeleri ise diş fırçası yardımıyla temizleyebilirsiniz.
En son işlem olarak bir havlu ile kurulayıp perdenizi asabilirsiniz.

Zebra Perde Nasıl Temizlenir
Stor perde nasıl yıkanır ile ilgili sorularınıza verdiğimiz bu cevaplar umarım işinize yarayacaktır. Bütün bunların yanı sıra stor perdeleri temizlerken ve satın alırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar var ki bunlara önem verirseniz daha hijyenik ve sağlıklı evlerde oturabilirsiniz.
Stor Perde Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Öncelikle stor ya da zebra perdeleriniz koruyucu bir katman içerdiği için sık sık temizlenmeye ihtiyaç duymazlar sadece haftalık toz almanız bile onları uzun süre temiz tutacaktır.
Ancak siz yine de satın alırken yıkanabilir kumaşlardan almaya özen göstermelisiniz. Doğru temizlik ve bakım ile çok uzun yıllar kullanabilirsiniz.



Eğer stor perdenizi yerinden çıkararak temizleyecekseniz mekanizmasına zarar vermemeli ve tamamen kapattıktan sonra çıkarmalısınız.
Zebra stor perdeleri sık sık yerinden çıkarmamalı 6 ayda bir çıkarmadan yıkayıp 1,5 yılda bir de sökerek temizlemelisiniz.
Stor perde temizliği yaptıktan sonra merak edilen konulardan bir tanesi de “stor perde ütülenir mi?” sorusudur. Kumaşlarında bulunan apreler ütüleme sonucunda zarar görür ve perdeleriniz parlaklığını yitirir bu sebepten stor perdeler ütülenmez.
Stor perde nasıl yıkanır artık sizde bildiğinize göre gönül rahatlığıyla temizliğinizi yapabilirsiniz.
Kaynak: https://www.kadinhalleri.com/cikarmadan-stor-perde-nasil-yikanir/
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments