Column Left

Bizi Takip Edin

24 Ocak 2024 Çarşamba

Travazol Krem Yüze Sürülür mü?

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Travazol Krem Yüze Sürülür mü?

Travazol krem, ketokonazol içeren ve mantar enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılılan topikal antifungal bir ilaçtır. Tinea cruris, tinea corporis, tinea unguium ve tinea pedis gibi cilt ve tırnak mantarı sorunlarını gidermede etkilidir. Krem, mantarların büyümelerini ve çoğalmalarını önleyerek enfeksiyon tedavisini sağlar. Doktor önerisi ve verdikleri talimatlar doğrultusunda kullanılmalıdır. İnce bir tabaka halinde cilt yüzeyine sürülerek emilmesi sağlanır. Kullanılırken ağız ve göz gibi hassas bölgelerden kaçınılmalıdır. Yan etkiler arasında ciltte yanma, kızarıklık ve kaşıntı gibi reaksiyonlar gözlemlenebilir. Hamile ve emziren anneler travazol krem kullanımı için doktora danışmalıdır.



Travazol krem yüze sürülür mü?

Travazol krem, genellikle mantar enfeksiyonlarını tedavie etmek maksatlı kullanılan bir ilaçtır.  Tavsiye edilen kullanım talimatlarına ve şekline uygun olarak kullanılmalıdır. Bu nedenle, Travazol kremi yüzünüze sürmeden önce mutlaka bir bir eczacıya ya da uzmana danışmak gerekir. Eczacı ya da sağlık uzmanı, mevcut durumunuza özel olarak en uygun kullanım yönergelerini hazırlayacaktır. Unutmayın, belirli bir amaçla herhangi bir ilaç kullanımı öncesi bir sağlık uzmanının öneri ve tavsiyelerine uymak önemlidir.


Travazol krem yüze nasıl sürülür?

Travazol yüze sürülürmü



Travazol krem, daha çok mantar enfeksiyonları durumunda tedavi için kullanılan bir ilaçtır. Bununla beraber, yüz gibi hassas bölgelere sürülmeden önce bir sağlık uzmanı veya eczacıdan yardım almakta fayda vardır. Aşağıda genel olarak Travazol kreminin nasıl kullanılabileceğine dair bilgiler sıralanmıştır, fakat bunlar bir sağlık uzmanının talimatlarının yerini almamalıdır:


Yüzünüzü temizleyin: Ilık su ve hafif yapılı bir temizleyici yardımıyla yüzünüzü temizleyin ve kurulayın. Mantar enfeksiyonu bulunan hassas bölgeyi güzelce temizlemek önem arz eder.

Ellerinizi yıkayın: Kremi temiz ellerle sürmek enfeksiyon oluşma riskini azaltacaktır. Sabun ve suyla ellerinizi güzel bi şekilde yıkayın ve kurulayın.

Kremi uygulayın: Travazol kremden az bir miktar alıp etkilenmiş olan yüz bölgesine nazikçe uygulayın. Genellikle ince bir tabaka oluşturacak şekilde sürülmesi önerilir. Size verilden talimatlarda farklı bir yönerge verilmediği taktirde, genellikle günde 1-2 kez uygulanır.

Uygulamadan sonra ellerinizi yıkayın: Kremi yüzünüze uyguladıktan sonra ellerinizi iyi bir şekilde tekrar yıkayın, böylece kremin başka bölgelere yayılma riskini ortadan kaldırmış olursunuz.

Göz ve ağız çevresinden kaçının: Göz veya ağız çevresine travazol kremi sürmeyin. Yanlışlıkla temas etmesi durumunda, bol su ile yıkayın.

Özellikle tekrar belirtmek gerekir ki, Travazol kremin yüze nasıl uygulanacağına dair en güvenilir talimatları eczacınızdan veya bir sağlık uzmandan alabilirsiniz.



Travazol krem kullanırken dikkat edilmesi gerekenler

Travazol krem kullanmadan önce ve kullanırken aşağıda sıralanan dikkat edilmesi gereken noktaları aklınınzda bulundurun:


Travazol kremi kullanmadan önce doktorunuzun veya eczacınızın verdiği talimatları iyice okuyun ve bu talimatlara dikkatlice  uyun.

Kremi kullanırken, eczacınızın veya doktorunuzun önerdiği dozaj miktarını takip edin.  Gereğinden fazla ya da gereğinden daha az kullanmayın.

Uygulama yapılacak bölgeyi önceden temizleyin ve kurulayın. Mantar enfeksiyonu olan bölgeyi hafifçe yıkayarak ve sonrasında kurulayarak gerekli hijyeni sağlayın.

Kremi enfekte olmuş alana sürün ve nazik bir şekilde masaj yaparak cilde yedirin. Gözlerden, ağızdan ve burun deliklerinden uzak tutun. Aynı zamanda yanık bölgelere ve açık yaralara uygulamayın.

Kremi doktorun önerdiği süre boyunca düzenli bir şekilde kullanın. Tedaviyi bitirmeden önce doktorla mutlaka konuşun.



Kremi kullandıktan sonra istenmeyen herhangi bir yan etki görürseniz, hemen doktorunuza başvurun. Yan etkiler arasında kaşıntı, tahriş, kızarıklık veya deri döküntüsü bulunabilir.

Emziriyorsanız veya hamileyseniz, travazol kremi kullanmadan önce doktorunuzla iletişime geçin. Bazı durumlarda bu kremin kullanımı önerilmeyebilir.

Başka bir ilaç kullanıyorsanız, eczacınıza ya da doktorunuza travazol kremi kullanmadan önce bildirin. Travazol, bazı ilaçlarla etkileşime girebilir.

Travazol kremi, çocukların erişemeyeceği bir yerde tutun. Direkt güneş ışığından uzaktada olacak şekilde ve oda sıcaklığında saklayın. Ayrıca kremi dondurmayın.

Yukarıda sıralanan maddeleri dikkate alarak ve doktorunuzun talimatlarına uyarak travazol kremi kullanmalısınız. Herhangi bir sorunuz ve endişeniz varsa, doktorunuza danışmanız faydalı olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments