Column Left

Bizi Takip Edin

29 Ocak 2024 Pazartesi

El Açması Soğuk Baklava

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 El Açması Soğuk Baklava 

Her ne kadar istediğim görüntüyü tam tutturamasam da 🙃 lezzet olarak mükemmel olmuş diyebilirim @gonul_mutfakta

Hamuru için;

50 gr oda sıcaklığın da tereyağı

Yarım çay bardağı süt

Yarım çay bardağı yoğurt

Yarım çay barda sıvı yağ

Yarım çay bardağı su

İki yemek kaşığı sirke

Bir fiske tuz

1 tane yumurta

5,5 su bardağı kadar un






Üzeri için ,

250 gr eritilmiş tereyağ

İç harcı için

300 gr fındık veya ceviz

100 gram kadar beyaz çikolata

Açmak için;

Nişasta

Şerbeti için

5 su bardağı toz şeker

1 su bardağı su

4 su bardağı süt

1 litre sıvı kremşanti (mutlaka şekersiz olsun)

Üzeri için

180 gram sütlü çikolata ve antepfıstığı

Kullandığım tepsi ölçüm 40-30 cm

Kullandığım çay bardağı ölçüm 100 ml

Kullandığım su bardağı ölçüm 200 ml

İlk olarak hamurumuzu yoğuralım, bunun için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım güzelce karıştıralım, unumuzu yavaş yavaş ilave edelim ele yapışmayacak özlü bir hamur elde edelim. 110 gramdan bezeler yapalım ( daha küçük bezeler de yapabilirsiniz hiç sorun olmaz)(bu ölçülerde benim 8 bezem çıktı) her bir bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde nişastayla açalım, aralarına buzdolabı poşeti koyup zamanınız varsa 1 gece buzdolabında bekletin. Bekleyen bezelerimizi açmaya başlamadan tatlımızın şerbetini yapmaya başlayalım. Bunun için tenceremize şekerle birlikte suyumuzu koyalım karıştırıp ocağın altını yakalım. Şekerimiz eriyene kadar suyumuzu kaynatalım (çok kaymamasına dikkat edelim)

Ocağımızın altını kapatalım sütü ve sıvı şantiyi ilave edelim şerbetimizi soğumaya bırakalım. Bol nişasta serperek acabildiğimiz incelikte açtığımız bezelerimizi tepsiye dizelim. Yarısını bu şekilde açalım ve tepsiye dizelim. Fındık yada cevizimizi üzerine serelim, üzerine Rondadan geçirdiğimiz beyaz çikolatamızı da her yerine eşit gelecek şekilde serpelim. Kalan diğer bezelerimizi açalım ve en üstüne kapak yapmak suretiyle tepsiye dizelim açma işlemini bitirelim bitirelim. Büyükçe kare dilimler halinde dilimleyelim üzerine eritilmiş ve tortusu alınmış ne soğuk ne sıcak olan tereyağımızı gezdirelim 

önceden ısıtılmış 175 derece fırında yarım saat pişirelim, yarım saat sonunda fırın ısımızı 140 dereceye düşürüp 1 saat daha toplamda bir buçuk saat pişirelim (baklavamızın üzeri asla kızarmamalı, pembeleşmesi yeterli) fırından çıkarttığımız tatlımızı ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbetimizi beklete beklete dökelim (ilk edapta şerbetini hemen çekmeyecek bu normal yavaş yavaş tüm şerbeti mutlaka dökelim) ve buzdolabında bir gece bekletelim. Bekleyen tatlımızı buzdolabından çıkartalım, üzerine rondodan ince çekilmiş sütlü çikolatamızı serpelim em üstünede yeşil fıstıkla süsleyerek servis yapalım.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments