Column Left

Bizi Takip Edin

20 Ocak 2024 Cumartesi

Diş Ağrılarına Bitkisel Çözüm Karanfil

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Diş Ağrılarına Bitkisel Çözüm Karanfil


Ağrılı diş rahatsızlıklarında çoğunlukla durum iltihaba bağlı yaşanan sıkıntılardır. Bu noktada iltihabı dururmak ve kurutulmasını sağlamak amacıyla uzman tavsiyesiyle antibiyotiğe başlanmalı ve yüksek dozlu ağrı kesicilerden kaçınılmalıdır. Dişte Ağrı başladığında, özellikle diş aralarında kalmış yemek artığı olup olmadığını kontrol etmeli ve varsa dişe zarar vermeyecek bir biçimde ağrıyı artırmadan temizlemelidir. Bilinçsiz ve aşırı ağrı kesici kullanımından, ağrıyan diş üzerine ağrı kesici konması, alkollü pamuk uygulaması gibi zararlı davranışlar ağrının daha çok artmasına sebeb olabilirken, tedavi sürecinide zora sokmaktadır.



Diş ağrılarının yaşandığı süreçte, hem yaşanan ağrının dindirilmesi hemde mikrobiyal durumlardan kounmayı sağlamak amacıyla bazı bitkisel uygulamalarda iyi sonuç verir. Bu bitki uygulamalarının en etkilisi karanfil bitkisinin hem tohum hemde yağının kullanılmasıdır.



Diş Ağrısına Karanfil


Karanfil, diş macunu sektöründe çok yaygın olarak kullanılan bir bitki türüdür. Karanfilin diş ağrılarına çok iyi geldiği çok eskilerden bilinir. Eğer çok acı verici diş ağrısı çekiyorsanız bir karanfili ağrıyan kısma koyabilirsiniz. Veyahut da karanfil yağından çok az bir miktar pamuğa dökerek ağrıyan dişin üzerine koyabilirsiniz.



Karanfil Yağı Dişe Nasıl Tatbik Edilir

Doğal bir ağrı kesici, eugenol maddesi içeren karanfil, özellikle diş ağrılarında kullanılmaktadır. Karanfil yağınında ağrı kesici ve uyuşturucu özelliği vardır. Karanfil yağının bakteri öldürücü özelliği bulunmaktadır. Antiviral, antiseptik ve antifungal yani mantar giderici etkileride bulunmaktadır.


Diş ağrıları için, bir parça pamuğa karanfil yağı ve zeytinyağını emdirilerek, dişe kompres yapılır. Doğrudan dişe uygulanan bu yağ sayesinde ağrı giderilecek ve çevresine yerleşen bakteriler ortadan kalkacaktır. Karanfil yağı dahilen kullanırken dikkatli olunmalıdır. Karanfil yağı etkisi oldukça kuvvetlidir ve dolayısıyla uygulamadan önce seyreltilmelidir.



Karanfil yağı saf olarak yüksek dozajda alınır ise zehirlenmeye sebep olabilir. İçerisindeki yüksek miktardaki eterli yağ, epitel dokuyu tahriş eder. Dis Ağrılarının yanında, sivilce sorunu olan kişilerde sivilce kızarıklıklarını ve sivilcelerin oluşturduğu şişlikleri geçirmek için de karanfil yağı kullanılmaktadır.


Ağrıyan Dişlere Karanfil

Karanfilin içinde bulunan tomurcuk taneleri, ağrı kesici aynı anda uyuşturucu görevi görür. Bu nedenle dişi uyuşturması ile, diş ağrısını kesebilme özelliğine sahiptir. Karanfil tedavisini uygulamak ise çok kolaydır. Karanfilin içinde bulunan tohumu alın ve ağrıyan dişin üstüne koyunuz. Sonrasında küçük bir baskı ile bastırarak, biraz dişin üstünde bekletiniz.Ağrı büyük ölçüde kesilecektir. Bu süreçte biraz canınızın yanması söz konusu olabilir.Ancak bu üzün süre sürmez.



Karanfilin Diğer Faydaları

Karanfil çok kuvvetli bir antiseptiktir. Dolayısıyla vücuttaki mikroplarla savaşır. Antioksidan etkisi bulunur. Karanfil çiçekleri balgam söktürücü ve öksürük kesici etkilere haizdir. Karanfil tanelerinin suyla kaynatılın içilmesi veya karanfil şansı acı ve yakıcı lezzeti ile iştah açar, hazmı kolaylaştırır. Bağırsak gazlarını azaltır. Karanfil ayrıca Keskin kokusu ve baharlı tadı ile uyarıcı bir maddedir ve afrodizyak etkisi vardır.


Karanfil Nasıl Kullanılır

Karanfil taneleri çok yaygın olarak kullanıldığı üzere ağız kokularını giderir. Bilhassa soğan ve sarımsaklı yiyeceklerden sonra, sigara içtikten sonra bunların kokularını bastırmak maksadıyla akla ilk gelen en pratik çözümlerden biri karanfil çiğnemektir.


Karanfil tohumu toplanıp kurutulduktan sonra suda kaynatılarak karanfil çayı yapılabilir. Karanfil çayı içerisine tarçın da eklenirse boğaz ağrısı için güzel bir bitkisel çay hazırlanabilir.


Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments