Column Left

Bizi Takip Edin

21 Mart 2022 Pazartesi

Boğaz ağrısı ve boğaz kaşıntısı için Bal ve Limon

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar


Boğaz ağrısı ve boğaz kaşıntısı için Bal ve Limon

Boğaz ağrısı ve boğaz kaşıntısı için Bal ve Limon : Bakterileri temizleyen bal ve yüksek C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiren limon karışımı, özellikle üst solunum yollarını etkileyen hastalıkların neden olduğu öksürüğe karşı etkili bir çözümdür. Öksürük nedeniyle uykusuzluk çekiyorsanız, 1 bardak ılık suya, 1 yemek kaşığı bal ve 3 yemek kaşığı limon suyu karıştırıp içebilirsiniz.








Bal: Doğal bir anti bakteriyel olan bal, boğaz tahrişine neden olan bakterilerden kurtulma sürecini hızlandırır. Ayrıca su tutucu özelliği ile boğaz kuruluğunu alarak boğazı yumuşatır ve kuru öksürüğü keser. B6, niasin, riboflavin, kalsiyum, demir, magnezyum ve fosfor açısından zengin olduğu için vücudun hastalıkla mücadelede ihtiyaç duyduğu desteği sağlar. Antioksidan etkisiyle, vücutta bulunan serbest radikallere karşı savaşır.

Limon: Limon ise yüksek miktarda C vitamini içerir. Güçlü bir bağışıklık sistemi için gerekli olan C vitamini, aynı zamanda vücudun enfeksiyonla savaşında yardımcı bir kuvvettir. Bal gibi anti bakteriyel olan limon suyu yine bal gibi antioksidan etkisiyle hastalığın sistemden atılma sürecini hızlandırır.

Boğaz ağrısı ve boğaz kaşıntısı için Bal ve Limon karışımı nasıl yapılır
Limonun uç tarafını kesin ve içini boşaltın (kenarlarında limon kalsın). Daha sonra içine doğal balı ve biraz zencefil kökü ekleyin sonrada üzerini kapatın fotoğraftaki gibi. Dolapta 1-2 ay bekletin… karışım jelatinimsi hale geldiğinde sıcak kaynamış su ile inceltin ve karışım içmeye hazır…

Yetişkinlerde günde 2-3 çorba kaşığı, çocuklarda ise 2 çay kaşığı tüketebilirsiniz

Boğaz ağrısı ve öksürüğe iyi gelen karışım:

Bu yazımızdaki tarif öksürmeyi kesmeye ve solunumu arttırmaya yardımcı olacaktır. Özellikle grip ve soğuk enfeksiyon mevsiminde olduğumuz kışın ayında oldukça yararlıdır. Bu tarifte kullanılan otlar boğazdaki ve akciğerlerdeki ağrıyı kesmeye yardım eder.

Gerektiğinde kötü akciğer tahrişi durumunda bu çayları sığırkuyruğu otu ile birlikte de kullanabilirsiniz. Bu bitkisel çayın etkisi ilaçlar kadar etkilidir. Bu doğal çay, çoğu öksürük şurubundan daha güçlü ve daha etkilidir.

Bağışıklık sistemini olumsuz yönde etkileyen ticari kimyasal şurupların aksine, bu doğal ilaç, bağışıklığınızı arttırarak genel sağlığı iyileştirir.

Gerekli malzemeler:
1 bardak yeşil çay ya da her sabah içtiğimiz siyah çay

Yarım çay kaşığı Karanfil

Yarım çay kaşığı Kekik

Yarım çay kaşığı Zerdeçal

2 çay kaşığı. Bal

Yarım limon

Yapılışı:
Sıcak bir çaya otları ekleyin. 3 dakika bekletip, limon suyu ve balı ekleyin.

Doktorlar  kronik öksürük sorunu olan insanların test yapmasını söylüyor.  Eğer kronik bir öksürük varsa, bir doktor tavsiyesi istemeden önce bu doğal yöntemi deneyin. Şikayetlerinizin azaldığını göreceksiniz. Sağlık dolu günler dileriz.





Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments