Column Left

Bizi Takip Edin

15 Kasım 2019 Cuma

Kahve ile ilgili Merak edilenler ve kahvenin faydaları

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Kahve ile ilgili Merak edilenler ve kahvenin faydaları




Kahve, dünyanın en sevilen ve muhteşem içeceklerinden birisidir. Kahve çeşitleri saymakla bitmez. Peki sizce faydaları nelerdir




Gerçek 1
Kahve çekirdeği kırmızı meyvelerin ortasında bulunur.




Gerçek 2
Dünyada en fazla Finlandiya’da kahve içiliyor. Yetişkin başına günde yaklaşık 5 bardak ikram edilmektedir.


Gerçek 3
Kahve, dünyanın en çok satan ürünü olarak petrolden sonra ikinci sıradadır. Dünyanın en zenginlerilistesinde belirttiğimiz zenginlerin vazgeçilmezlerinden biridir ayrıca.


Gerçek 4
Kafein, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından yasaklanan bir maddedir. Yarışmadan önce sporcu litre başına 12 mikrogramdan fazla kafein içerse diskalifiye edilir.




Gerçek 5
Günde yaklaşık 4 su bardağı tüketen bu içkinin hayranları, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıkları% 60 daha az kazanabiliyor.


Gerçek 6
1689’da, dünyadaki ilk kahve evi Paris’te açıldı ve Procope olarak adlandırıldı. Kurumun ana ziyaretçileri sanatçılar ve sanat sevdalılarıydı.


Gerçek 7
Bir erkek için, sabahları bir fincan kahve, akşamdan kalmadan kurtulmak için yeterlidir.




Gerçek 8
En pahalı kahve fil dışkısından yapılandır. Bu çeşit Tayland’da üretilir ve “Siyah Tusk” olarak adlandırılır. Tüm işlemlerden sonra kahve maliyeti kg başına 1100 $. Bu kahvenin eşsiz tadını denemek istiyorsanız eğer o zaman bir fincan size 50 $ ‘a mal olacaktır.


Gerçek 9
Kahveden çay demleyebilirsiniz. Böyle bir içecek kahve ağacının yaprakları demlenerek yapılır. Diferler, sıradan çaydaki gibi hafif bir içecek içerek acı çekmezlik tadı alırlar.


Gerçek 10
Kafein, kilo vermek isteyenler için çok iyi bir şey. Metabolizmayı ve kalori tüketimini hızlandırır, ancak aynı zamanda iştahı azaltır. Düzenli kahve kullanımıyla, aşırı yağ dokusu % 20 daha hızlı sönecektir.

KAYNAK:https://www.enteresanhayatlar.com/




Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments