Column Left

Bizi Takip Edin

11 Aralık 2021 Cumartesi

Her Sabah Limonlu Ilık Su İçmenin 6 Faydası

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

 Her sabah limonlu ılık su içmenin 6 faydası



Her sabah kalkınca güne koca bir bardak limonlu ılık su içmenin sayısız faydaları var. Sindirim sistemini düzenleyen, bağışıklık güçlendiren ve kilo vermeye yardımcı olan limonlu su içmek alışkanlığı, yaşam kalitenizi yükseltecek ve sağlıklı bir hayatın kapılarını ardına kadar açacak.  Sabahları limonlu su içmenin faydalarını sizin için araştırdık. İşte her sabah limonlu ılık su içmeniz için 6 sebep…


Sabahları kalktığınızda bir bardak ılık suyun içerisine yarım limon sıkın ve için. Bu alışkanlık ilk günden itibaren olumlu etkileri ile sizi çok daha sağlıklı ve mutlu hissettirecek.








Limonlu ılık su içmenin faydaları

Sabahları ılık limonlu su içmek için ciddi sebepleriniz var.  Limonlu su hazırlamanın da bazı püf noktaları bulunuyor.


Limon suyunu her zaman taze sıkılmış olarak kullanın.

Su içme suyu olsun.

Suyu kesilikle kaynatmayın. Ilık olsun.

Mümkünse organik limon tercih edin.

Bir bardak ılık su içerisine yarım limon sıkmanız yeterlidir.

Sindirim sistemini düzenler

Toksinlerin vücuttan atılmasını kolaylaştıran limon suyu, mide suları ve tükürük salgısının klorik asidine benzer bir yapıya sahiptir.  Bundan dolayı karaciğerin sindirim için gerekli olan öd sıvısını salgılamasına yardımcı olur. Bağırsak hareketlerinin tetiklenmesine yardımcı olur.


Limonlu ılık su karaciğeri temizliyor

Ilık limonlu su karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. Böylece vücutta hormon dengesi sağlanıyor.


Limonlu ılık su idrar söktürücüdür

Limonlu su harika bir idrar söktürücüdür. Böylece vücutta biriken istenmeyen maddeleri hızla atmış oluruz. Ayrıca idrar yollarının sağlıklı kalmasını sağlar.


Limonlu su kilo vermenizi sağlar

Limonun kilo vermeye yardımcı özelliği herkes tarafından bilinir.  Limonlu su metabolizma hızını arttırarak daha fazla enerji harcamanıza yardım eder. İştahınızı önleyen pektin lifi içerir.


Limonlu ılık su hastalıklara karşı korur

Limon içeriğinde bulunan C Vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir.  Özellikle kış aylarında düzenli olarak içilen bir bardak ılık limonlu su sizi hastalıklara karşı korumaya alır.


Limonlu su ruh halini düzeltir

Limon, negatif yüklü iyon miktarı nadir olan besinlerden bir tanesidir. Bu sayede vücuda enerji verir. Limon gibi limon kokusu da bize enerji verir ve ruh halini iyileştirir. Limon suyu endişe ve depresyonu azaltır.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments