Column Left

Bizi Takip Edin

11 Ocak 2021 Pazartesi

Lotus Cheesecake

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Lotus Cheesecake 

Malzemeler :
600 gr (3 kutu) pınar beyaz 
2 kutu krema (400 ml)
3 adet yumurta 
1/2 su bardağı şeker (çok tatlı sevenler 2 y.k kadar arttırabilir)
2 y.k un (30 gr)
1 paket vanilin 
1 ç.k tarçın
1 ç.k toz zencefil 
Taban için :
100 gr burçak biskuvi
100 gr lotus biskuvi 
70 gr eritilmiş tereyağı 
1 ç.k tarçın 
Üzeri için
Yarım kavanoz lotus ezmesi
Bir kaç lotus bisküvi 

Yapılışı :
Tereyağını eritin.Biskuviyi rondoda toz haline gelene kadar oğutün. Tereyağı ve tarçın ile karıştırın. 23 cm kelepçeli kalıbın tabanına pişirme kağıdı yerleştirin, tüm kenarlarını tereyağı ile yağlayın ve bisküvili karışımı orantılı bir şekilde yayın. Buzlukta 15-20dk kadar bekletin.
Peyniri şekerle beraber mixerinizde homojen bir kıvam alana kadar yavaş devirde çırpın. Ayrı kapta kremayı un ile karıştırın ve buraya yumurtaları ve baharatları ve vanilini ilave edip karıştırın. Peynire ilave edip çırpın.
Bisküvili tabanın üzerine karışımı dökün ve bir kürdan ile zigzaglar çizerek hava kabarcıklarından kurtulun. Fırının tabanına su dolu bir kap yerleştirin.Bu çatlamayi önleyecektir. Fırının orta rafında 150 derece sıcak fırında cheesecake i 50dk-1saat pişirin.Hazır olduğunu kontrol edin (kenarları sabit, ortası çok az jole gibi hafif oynamalı). Herkesin fırını farklı 45. Dk dan itibaren kontrol edin. Fazla pişirmemek çok önemli.
Fırının ısısını kapatın, aralık bırakarak fırında 20-30 dk sogutun. Çıkarın ve oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabına kaldırın. 1 gece (veya 10-12 saat) sonra servise hazır olacaktır. 
Lotus ezmesi i biraz benmaride ısıtın ki rahat sürülsün. Cheesecake in üzerine yayın.
Afiyet olsun

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments