Column Left

Bizi Takip Edin

6 Nisan 2019 Cumartesi

Cildinizdeki Lekelerden Kurtulmak İçin Basit Yollar

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Cildinizdeki Lekelerden Kurtulmak İçin Basit Yollar
Cilt, insan vücudunun en büyük organıdır ve cilt durumları, tıbbi yardım almamızı sağlayan en yaygın konular arasındadır. İstatistiklere göre  , sivilce gibi en yaygın cilt koşulları, dünya nüfusunun yüzde 80'ini yaşamlarının bir noktasında etkiler. Cilt üzerindeki koyu lekeler, herhangi bir yaşta görülebilen başka bir cilt rahatsızlığı oluşturur. Cildinizde, rengin daha koyu olduğu alanları bulursanız, panik yapmayın - şu anda deneyebileceğiniz basit çareler vardır.


Cildinizde koyu lekeler nereden geliyor?


Cildimizdeki koyu lekeler aniden ortaya çıkabilir, ancak bunların mevcudiyetinin her zaman bir nedeni vardır. Bilim adamları , bu cilt durumunu tetikleyebilecek bazı temel faktörlerin varlığına işaret ediyor . Güneşe maruz kalma, iltihaplanma, hormonal değişiklikler, kimyasal ilaçlar, bazı sağlık sorunları (örneğin karaciğer hastalığı) ve yaşlanmayı içerir. Cildinizde koyu lekeler varsa, panik yapmayın. Bu koyu lekeler, yeni cilt iltihapları veya kendi ışığa duyarlılığınızdan kaynaklanabilir - başka bir deyişle, sıradan çillere dönüşebilir.

Doğal ilaçlar kullanın


Ciltte koyu lekeleri ve lekeleri beyazlatmaya yardımcı olan doğal ilaçlardan biri patatestir. Sen edebilirsiniz uygulamak patates suyu veya taze patates ince dilim cildin etkilenen alanları üzerine ve daha sonra, bir kaç dakika oturmak suyla cildinizi durulayın edelim. Bu ilacı deneyen kişiler, patates uygulamalarından 7-8 gün sonra olumlu değişiklikler fark ettiler.
Aloe Vera'nın anti-aging ve cilt besleyici özellikleri , cilt için harika bir ilaçtır. Aloe Vera yaprağını yarıya kesin ve cildinize sürün . Cildinizi kurumasına ve su ile durulayın. Koyu lekelerden kurtuluncaya kadar bu tedaviyi her gün tekrarlayın.


Portakal kabuğu büyük miktarlarda C Vitamini içerir ve bu da onu her türlü cilt rahatsızlığı için mükemmel bir çare haline getirir. 1 yemek kaşığı portakal kabuğu tozunu 3 çorba kaşığı sütle karıştırıp bir DIY yüz maskesi yapın . Maskeyi uygulayın, 10-15 dakika boyunca cildinizi besleyin ve su ile durulayın.


Limon güçlü beyazlatma özelliklerine sahip başka bir doğal üründür. Etkilenen bölgeye bir miktar taze limon suyu bir pamuk ped ile uygulayın. Suyu kurulayın ve su ile durulayın. Bu ilacı en az 2 hafta boyunca günlük olarak uygulayın .
Ayrıca limon suyunu , cildinizin parlaklığını, beslenmesini, pul pul dökülmesini ve hatta tonunu azaltmaya yardımcı olacak bir DIY yüz maskesi için de karıştırabilirsiniz .



Hindistan cevizi yağı , besleyici, anti-bakteriyel ve nemlendirici özellikleri sayesinde koyu lekelerden etkilenen cilt için harikalar yaratan bir başka doğal çözümdür . Etkilenen bölgelere hindistancevizi yağı sürün ve cildinizin emmesini sağlayın. Daha fazla vitamin içerdiğinden soğuk preslenmiş yağ kullandığınızdan emin olun.

DIY cilt tonerinizi almak için eşit parça su ve elma sirkesi karıştırın . Bu karışımı etkilenen bölgeye uygulayın, kurumaya bırakın ve su ile durulayın. Cildinizde koyu lekeler oluşana kadar günlük ACV toneri uygulayın.
Ananas cilt beyazlatma için etkili olan doğal asitler açısından zengindir. Bir pamuk ped ile koyu lekeler etkilenen bölgelere ananas suyu uygulayın ve 5 dakika sonra durulayın. Ayrıca ince taze ananas dilimleri ile cildinizi ovalayabilirsiniz.


Cilt beyazlatma için bir yulaf ve yoğurt yüz maskesi deneyin  . Mix katkısız doğal yoğurt 2 kaşık yulaf 1 çorba kaşığı ve yüzünüze bu karışımı uygulayın. 20 dakika bekletin ve suyla durulayın.
Alışkanlıklarınızı değiştirin


Güneşe maruz kalmak , cildinizde koyu lekelere neden olan etkenlerden biridir . Güneşte uzun zaman geçirmek, zararlı güneş ışınlarına karşı doğal korumamız olan melanin üretimini tetikler. Güneş en aktif olduğunda açıkta daha az zaman harcayın ve düzenli olarak güneş koruyucu kullanın .
Belirli vardır türleri biz güneşe maruz değilken bile koyu lekelere neden ilaçlar kimyasalların. Cildiniz koyu lekelere eğilimliyse, bu kimyasalları içeren ilaçları kestiğinizden emin olun .
Risklerin farkında olun

Az önce tartıştığımız çareler, birçok insan için yararlı olduklarını kanıtladı. Hiçbiri size yardımcı görünmüyorsa veya cildinizin durumunun kötüleştiğini fark ederseniz , aile doktorunuzu ziyaret etmeyi düşünmelisiniz . Yazının başında söylediğimiz gibi, bu cilt sorunlarına neden olan pek çok farklı sebep var ve cildinizde koyu lekelerin görünmesini tam olarak bildikten sonra, onları daha etkin bir şekilde nasıl savaşacağınızı biliyorsunuz.

Bu ilaçlardan herhangi birini denemek ister misiniz? Karanlık noktalardan nasıl kurtulacağınıza dair kendi ipuçlarınız var mı? Bize yorumlarda anlat!
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments