Column Left

Bizi Takip Edin

13 Mart 2019 Çarşamba

Lokum Kek

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Lokum Kek
Malzemeler
4 yumurta
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1pk vanilya
2 buçuk su bardağı un
⚘Sosu için
2 su bardağı süt
3 yemek kaşığı silme şeker
2 yemek kaşığı kakao
⚘Üzeri için
Hindistan cevizi
⚘Hazırlanışı
Kekimizin güzel kabarmasi için bütün malzemelerimizin oda ısısında olmasi gerekiyo
Kekimizi yapmadan yarım saat önce bütün malzemelerimizi hazır ediyoruz.
Öncelikle yumurtalarımızı şekerle beraber köpürene kadar çırpıyoruz .Daha sonra sütümüzü ve sıvı





yağımızı ekleyip tekrar çırpıyoruz ve en son unumuzu ve kabartma tozumuzu ilave edip tekrar çırptıktan sonra yağladigimiz dikdortgen borcama hazırladığımız kek hamurumuzu eşit miktarda döküyoruz.
Kek hamurumuzu önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25 dk kadar pişiriyoruz. Kekimiz fırında iken sosu için sütü bir tencereye koyuyoruz .Üzerine şekeri ve kakaosunu koyup güzelce çırpıyoruz ocakta karıştırarak bir taşım kaynatip soğumaya bırakıyoruz.
Pişen kekimizi ilk sıcaklığı çıktıktan sonra ben yarısını büyük kareler seklinde kesip daha sonra üçgen seklinde kestim yarisinida küçük kareler halinde yani küp şeklinde kestim.kestiğimiz üçgen keklerimizi ilk önce kakaolu soğumuş olan sosumuza 3 kenarını çok daldırmadan hafif batırıyoruz. Daha sonra kakaolu sosa batırdığımız kenarlarını Hindistan cevizine bulayıp servis tabağına alıyoruz.Küp şeklinde olanları her kösenini batirdim ben sosa siz isterseniz iki kenarini batirmadanda yapabilirsiniz oylede görüntüsü çok güzel oluyo daha sonra bolca hindistan cevizine bulayip Serin bir ortamda bir iki saat dinlendikten sonra servise hazır Afiyet olsun..Tarifi için @hilalin_mutfagi_ 'na teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments