Column Left

Bizi Takip Edin

10 Mart 2019 Pazar

Karaciğer yağlanması ile ilgili bilmek istediğiniz herşey

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Karaciğer yağlanması ile ilgili bilmek istediğiniz herşey
Karaciğer yağlı ise tüm vücut hastadır...
Karaciğer yağlanması; kabaca kötü beslenme sonucu oluşan bir rahatsızlıktır. Kötü beslenme şartları altında karaciğer hücreleri buna önlem olarak yağ depolamaya başlarlar bu durumda karaciğer yağlanması oluşur. Kötü beslenmeden kasıt; alkol tüketimi, işlenmiş hazır yiyecekler, aşırı şekerli besin tüketimi, geceleri aşırı yemek yeme gibi sayılabilir. Fazla kilolu olma durumu potansiyel olarak karaciğer yağlanmasına zemin hazırlayabilir. Bunlara ilaveten; hareketsizlik, uyku problemleri, genetik faktörler, bazı ilaçlar ve stres karaciğer yağlanmasına katkıda bulunabilir. Ancak en önemli nedenler KÖTÜ BESLENME ve HAREKETSİZ YAŞAMDIR. Karaciğer Yağlanması Önlem



Alınırsa Çabuk İyileşen Bir Problemdir Karaciğer yağlanması çok ileri düzeyde değilse günlük hayatta yapılacak bazı değişiklikler ile düzelebilecek bir sorundur. Bazı besinler karaciğer yağlanmasına iyi gelmektedir. Bu besinler karaciğer yağlanması sorununa iyi gelirken aynı zamanda vücudun genel işleyişine de katkıda bulunurlar. Ancak vereceğimiz listedeki besinler bir tedavi değil sadece beslenme desteği şeklinde algılanmalıdır. Aslında tüm hastalıklara önlem basittir. Doğal olanı ye, dengeli beslen, şekerden, alkolden, sigaradan uzak dur veya bunları azalt, hareketsiz yaşama alışkanlığı bırak…. Bu kadar basit.





Karaciğer Yağlanmasının Belirtileri Karaciğer yağlanması, sinsi bir sağlık sorunudur. En son aşamaya gelene kadar belirti vermeyebilir. Ancak; karnın sağ üst kısmında meydana gelen bir hislenme yada huzursuzluk bazen bu bölgede hafif bir ağrı görülebilir. Diğer olası belirtiler ise yorgunluk, ciltte sivilcelenme, unutkanlık, anlayamama, dalgınlık, vücudun bazı yerlerinde kızarma ve kaşıntı, basur, kanamalar, gözlerde ve ciltte sararma, vücudun ve nefesin ağır kokması, erkeklerde göğüslerde genişleme gibi belirtiler verebilir. Ancak hiç belirti vermeyeceği gibi bu belirtiler başka rahatsızlıklardan kaynaklamıyor olabilir. Karaciğer Yağlanmasına İyi Gelen Besinler Nelerdir? 1. Enginar Enginar karaciğer yağlanmasını önleyen ve karaciğer yağlarını çözebilen bileşikler açısından zengindir. Kendisi, yaprakları, enginar kalbi, enginar sirkesi hepsi de karaciğer için fayda sağlar. Ekstresi daha etkilidir. Haftada 2-3 kere enginar yemekleri tüketmek fayda sağlamaktadır. Karaciğer sorunu olanların mutlaka tüketmeleri gereken sebzelerden birisidir. Ancak bu sebzeye ulaşım imkanı yoksa; ülkemizde bolca yetişen nisan ve haziran arasında bol bol dağlarımızda bulunan Kenger Otu'da faydalıdır



2. Zerdeçal Zerdeçal, zerdeçal ekstresi bu amaç için kullanılır. Özellikle tavuk yemeklerinde ve çorbalarda kullanılırsa daha lezzetli bir hal alır. Karabiber ile birlikte yağda pişerse, zerdeçal içinde bulunan kurkumin maddesinin etkisi yüzlerce kat artmaktadır. Hem karaciğere hem de bağışıklık sistemine sayısız faydası vardır. 3. Karahindiba Ülkemizde hemen her yerde yetişen etkileri muhteşem bir bitkidir. Hem yaprakları hem de kökü karaciğeri toksinlerden arındırır. Vücudun genel sağlığı için de faydalıdır. Bahar ve yaz aylarından neredeyse sonbaharın sonuna kadar her yerde bulunur. Çiğ veya pişirilerek tüketilebilir. 4. Lavanta Lavanta karaciğer rahatsızlıklarına karşı kullanılabilecek etkili bitkilerden birisidir. Lavanta çayı tüketmek bir nebze fayda sağlamaktadır. Ayrıca; sivilce gibi problemlere de iyi gelebilir. Lavanta giren eve doktor girmez diye bir tabir oluştu son zamanlarda. Kokusu gerçekten rahatlatıcı bir bitkidir.



5. Çörek Otu Günde yarım çay kaşığı çörek otu tüketmek karaciğer yağlanmasına iyi gelebilmektedir. Çörek otu ayrıca; prostat gibi sorunlara da iyi gelir. Bağışıklık sistemini destekler. 6. Kapari Karaciğer yağlanması sorununa karşı faydalı bir diğer besindir. Kapari turşu ve konserve şeklinde tüketilebilir. 7. Devedikeni Otu Ülkemizde hemen her yerde yetişen maalesef kıymeti bilinmeyen bir bitkidir. Gerek kendisi gerekse ekstresi tüketilebilir. Özellikle karın ve göbek yağlarını yağmak için devedikeni tohumu çayı hazırlanabilir. 2-3 su bardağı kaynar suyun içine 2 tatlı kaşığı öğütülmüş devedikeni tohumu eklenir ve ocağın altı kapatılarak 15 dakika demlenir. Günde en fazla 2 fincan içilebilir. 8. Maydanoz Düzenli maydanoz tüketimi hem karaciğer yağlanmasına iyi gelir hem de cilt için bir takım faydalar sağlar. Her gün tükettiğimiz maydanoz miktarını biraz daha arttırıp sağlıklı beslenme ve egzersiz gibi konulara önem verilirse iyileşme görülebilir. 7. Karaciğer Yağlanması için tavsiye edilen diğer besinler Lahana, ıspanak, bamya, kabak, pırasa, salatalık,turp, sarımsak, soğan, karnabahar, limon, yeşil çay, keten tohumu, yeşil yapraklı yenebilir sebzeler, dut, kara dut, böğürtlen, muz, zeytin, ahududu, çilek, yaban mersini sayılabilir.
Kaynak:https://www.hashaberler.com
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments