Column Left

Bizi Takip Edin

14 Mart 2019 Perşembe

Ispanaklı Yaş Pasta

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Ispanaklı Yaş Pasta
5 dal ıspanak(yaklaşık 40-50 adet sadece ıspanağın yaprağını kullanıyoruz)
3 yumurta
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
2 sb un
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
Krema İçin;
1/2 sb un (4 yk kaşığı dolusu)
1/2 sb nişasta (4 yk kaşığı dolusu)
4 sb süt
1 pk vanilya,1 yk tereyağ
Yapılışı
Bu pastaya kremşanti hazırlayıp üzerine sürüp süsleyebilirsiniz. Yada benim gibi krema pişirmek isterseniz İlk önce,Kreması için tereyağ ve vanilya hariç krema malzemelerinin hepsini tencereye alıp sürekli karıştırarak kaynayana kadar pişirelimTereyağı ve vanilyayı ekleyip tel çırpıcı ile çırpıp ağzını streçleyip soğumaya bırakalım. Koyu kıvamlı bir krema olacak İyice soğuduktan sonra mixerle 2 dk çırpalım. Kremanızı fazla çırparsanız koyuluğu gider.Cıvık olmasını istiyorsanız fazla çırpabilirsiniz.





Kekin yapılışı
Ispanak yapraklarını ( sapını kullanmayınız)çiğden robotta geçirelim. Robotta geçirilen Ispanak yaprakları içine Yumurtaları ve toz şeker ilave edip 7-8 dk daha çırpalım.Süt ve sıvı yağ ekleyip çok az çırpıp üzerine, elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edelim.Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kek harcını tamamlayalım.
Tabanını yağladığınız kare Borcamın içine kek harcını döküp,üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika kekinizi kontrol ederek pişirin.Pişen keki dinlendikten sonra fırından alın. Kenar kısımlarını incecik kesip alınız.Yarım su bardağı süt ile ıslatınız.
Kreması torbanızın içine kremanızı doldurup,yıldız şeklindeki başlık takıp süsleyiniz.Kekin kenarlarından çıkardığım kek parçalarını ufalayıp pastanın üzerini süslemesinde kullandım.Afiyet olsun.Tarifi için @yldizkoc 'a teşekkürler
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments